Ögonsten, ögonfröjd och ögonsnö

Vi är nu inne på den tredje veckan behandling!
 
Äntligen börjar det ge lite resultat!
Trycket verkar ha stabiliserat sig på en bra nivå. 
 
Hennes digagnos är: Uveit
 
Uveit är en inflammation i den del av ögat som kallas uvea, till vilket räknas regnbågshinnan (iris), ciliarkroppen och åderhinnan (choroidea). I ciliarkroppen fäster linskapseln som håller ögats lins på plats.
 
Beroende på graden av inflammation och var den är belägen, får man oftast kortisondroppar och droppar som vidgar pupillen under ett par veckor. Vid kraftiga infektioner kan det bli aktuellt med tillägg av kortisontabletter och vid riktigt svåra fall kan det bli fråga om så kallad immunohämmande behandling, ofta i samråd med specialister inom reumatologi. Om man hittar någon infektiös orsak kan det bli aktuellt med behandling mot infektionen.
 
 
Förra veckan kunde man med blotta ögat se blod som runnit i ögat. Det är borta nu!
Så här ser tantens öga ut just nu. Dimmigt från ena hörnet och upp över pupillen som är gigantisk pga mediciner.
 
Vid en närmare titt ser man att hennes iris har fått några ljusare fält. Jag gissar att de har varit sen några dagar efter olyckan, men de har inte gått att se innan för att dimman varit för kraftig. 
Pupillen är ännu lite oval och inte rikgit helt i "mitten" Men den har blivit mycket rundare än vad den var för tre dagar sedan. 
 
 
För övrigt så har jag åkt lite bräda!
'
Pappa trodde inte att jag kunde hoppa med brädan fastspännd på fötterna så jag filmade när jag hoppade, detta är bara en stillbild. Men tack pappa för "komplimangen". 
 
Sen har jag byggt lite husbil!
Just nu håller jag på att sätta ihop ena bänken. Trä är ett fantastiskt material!
 
Sen har jag såklart umgåtts med min syster Becka!
Här är vi bakis efter lördagens dansgolv i baren rallaren!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Hej! Hur har det gått för din hund med Uveit? Jag har nämligen en liten kattunge som lyckats få en rejäl smäll på ögat av en större katt. Hon står nu på pupillmotinerande droppar samt kortiskondroppar. Hoppas innerligt att hennes öga blir klart och fint utan gråa suddiga fält inom kort...

Svar: Hej. det har gått bra. hon har lite nedsatt syn på ögat men det är absolut ingenting hon lider avoch ingenting som påverkar hennes personlighet eller livsglädje. Hoppas det går bra för din kisse.
Bina SkrattMuskler

2015-06-05 @ 20:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0