Tar tappen och slår dit

Äntligen! Den nästan viktigaste delen som har varit tvungen att bytas har äntligen kommit på plats! Men det var inte det enklaste. Spindelledtappen är den som bråkat hundra gånger med mig. Först beställde jag rätt från meca, men det visade sig vara fel. Tappen var 0,3mm för liten i diameter. Då beställde jag fel och den var också fel. Så förra veckan åkte jag till mercedes här i kiruna och dem hade rätt som är rätt. Leveransen dröjde, dels för julafton och dels för, inte vet jag! Igår demonterade jag tappen igen! Och nu börjar svårigheterna. Alla delar kom i ett paket och tänk det var fel! Tappen är för tjock för bussningarna. Så smärgelduken åkte fram tillsammans med borrmaskin och eltejp. Fast tejpas duken och sen är detbara att gasa för att slipa inuti mässingbussningen. Många timmar och många slag senare sitter den där.
Kan också nämna att efter en heldag i ett kallt garage och endast frukost i magen fick jag mig en glad överaskning. Dagny är i stan och ska öla. Väl på bishop sitter ett gäng med fina människor. Jari, maria, dagny, jessika och emil. Jag myser! Egentligen borde jag åka och fixa damasker till min bil, men det har snöat snowboardbrudar är på vägut i backen ochman måste ju lrva lite också, så bussen somegentligenbprde vara klar nu får vänta, har ska det pumpas puder


leker elektriker

I min lilla husbil är kablar dragna lite hur som helst och det ser för jävligt ut. Jag kan inte fixa allt nu och göra de fint för då skulle jag behöva slita ut allt från bilen och bara bygga nytt. Så jag gör det lilla jag kan.
Det var så här det såg ut innan jag började att fixa. Det är en vattenpump inkopplad som jag inte använder så mitt första elektrikeruppdrag är att koppla bort den helt enkelt.
Nu har jag plockat bort den gammla och skarvat ihop de som ska vara kvar. Mitt första egna eluppdrag är nu avklarat. Måste kanske erkänna och jag ringde till min far och frågade hur jag skulle använda den här skarvskon. Oftast är det logiskt och det var det den här gången också.

En mekanisk söndag

Nu till hjärtat av hela husbilen! Det som gör att den kan rulla och som gör att vi kan stanna.
Dags att fixa bromsar och spindelleder och tutor och lampor och och och och! Nu har min pärla nya bromsbelägg, bromscylindrar till bromstrummorna parkeringsljus och fortfarande tutan på en lysknapp och en gammal spindelledtap. Vi kan ta det från början!
Jag skulle aldrig ha klarat att göra det här själv men på en resa genom livet lär man känna många trevliga och hjälpsamma människor. En av dem är herr Kangas! han har hjälpt mig att gå igenom hela min buss och byta diverse saker. Första uppdraget var att byta spindeltappen, det sket sig! Den nya tappen var tre millimeter mindre i diameter. så den gammla fick åka på plats. Ska in till Meca och prata med dem, jag måste lyckas få tag på den rätta diamtern.
Bromsbeläggen gick flytande lätt, förutom att bilen har gått söderut och rost är ett litet helvete. bromscylindrana gick ganska smärtfritt tack vara erfarenhet av min hjälp. bromsröret hade rostat fast ganska så ordentligt. Gasen fick titta fram och försöka lirka bort all den här härliga rosten. Mycket rostlösare behövdes också.
Luftning av bromar är gjord, byte av olja, check! Packboxen till bakaxeln skall jag hämta den 13:de och så behöver jag byta mina bränsleslangar som ser lite torra ut.
från 10:00 till 21:00 fick min buss all den här kärleken som var vädligt välbehövlig, men är det inte slut.

Lite färg på vardagen

Som sagt det här med att blogga är lite svårt för mig. Finns på något sätt inte rikigt tid för det!
Så vi tar en uppdatering från i söndags.
Jag for till Lakkapää och köpte mig lite färg. hade lite beslutsångest över vilken jag skulle välja.
Min syster Tess hade en gång i tiden ett runt piggelingrönt köksbord med orangefärgade snurrfotöljer. Jag har tänkt lite grann på den där gröna färgen att den är faktiskt ganska fin och harmonisk. Efter lite tittande och funderande hittade jag en grön färg som jag gillade och jag slog till! Men! Det känns lite trist att bara ha en grön färg som en klick i mitt hem så jag beslutade att ta en till i samma runda typ av nyans fast i lila.
Eftersom jag är en ganska rastlös dam och vill att allting ska hända precis, NU! Jag tog penseln och stillade min iver. Första lagret av färg placerades på knopparna och efter lite torktid att penslande var mina byrålådor färdigmålade. Kan för den delen nämna att vi norrlänningar inte behöver frukta Ånge längre. Byrån kom redan dagen efter att det stod att den var i Ånge.
Men målning tar tid och det blev inte så mycket mer gjort denna dag. Så jag får tacka för mig...

underbara Ånge

Igår fortsatte jag att bygga lite grann. sågade fram sängbitarna. Tanken var att jag skulle vara klar den här veckan med sängen. Allt såg ljust ut, tills jag gick in på posten för att kolla när min byrå som ska dtå under sängen befann sig. Jag har beställt ikeas Rask för ett antal dagar sen. den skulle egentligen kommit fram igår torsdag. Det är den inte. För den är i Ånge! Alla som någon gång har beställt ett paket hit upp vet vad det innebär! Paketet kommer nu ligga i Ånge MINST tre dagar!
Finns inte tid att gråta floder över den härliga leveranstiden som snart har nått två veckor. Istället har jag tänkt bege mig till Lakkapää och köpa lite fin färg att måla med.

Sängbygget har börjat!

redan när jag köpte mig min buss ville jag höja upp sängen och göra den ihopfällbar. Här kommer det första
inlägget om mina ombygnationer av mitt rullande hem.
bilden på min buss tagen av förra ägaren.
Såhär ser min  lilla pärla ut. detta var annonsbilden som jag fastande för.
Här är den gamla sängen med en sneskuren sängskiva. Lägg märke till att kylskåpet inte går att öppna helt, det ska det bli ändring på!
En bild på den gamla sängen som idag är i molekyler, nästan.
Nu är den gamla sängen utriven och nu får hjärnan sätta igång att arbeta. Dags att komma på den bästa lösningen.
hade en ivrig medarbetare på rivningen, Anna står med sågen i högsta högg. Vad jag håller på med det vet jag inte. vill säkert bara vara med på bild!
Efter lite tänkande och klurande vattenpassade vi in regeln längs långväggen. Jag använder mig av skruv som tar sig igenom 1 mm plåt. väggen i bussen är inte så tjock så det gick lättare än vad jag hade räknat med. Trevlig snubbe på XL-bygg som visste precis vad jag behövde.
Självklart följer arbetsledarna varje sågtag som görs och att städningen efteråt blir gjort på ett korrekt tillvägagångssätt.

Dream on

Trodde aldrig att jag skulle skaffa mig en egen blogg, men här är jag nu!
Min resa börjar närma sig och jag känner stressen ligger som ett moln över mig. finns ingen säng i bussen, värmen är inte kollad och flera grejer på mitt rullande hem skall bytas ut.
På min blogg kan ni följa med mig på mittt äventyr ut i ett för mig främmande europa. Du kanske bara väljer att läsa, men om du kan, ids och har råd är du min vän välkommen att dela upplevelser med mig.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0